Te koopPerceel Sint Anna ter Muiden

Vraagprijs € 1.250.0004524 JN Sluis

In Sint Anna ter Muiden, een zeer kleine stad in de gemeente Sluis in westelijk Zeeuws-Vlaanderen aan de Belgische grens ligt dit perceel van ca. 1390 m² met twee te renoveren schuren. Mude, zoals Sint Anna ter Muiden aanvankelijk heette, kreeg stadsrechten in 1242. In de Middeleeuwen was het een belangrijke handelsstad en een voorhaven van Brugge. In 1880 werd de gemeente "Sint Anna Ter Muiden" opgeheven en bij de gemeente Sluis gevoegd. In 1967 is het stadje in zijn geheel tot beschermd...


Bijkomende informatie over het pand

In Sint Anna ter Muiden, een zeer kleine stad in de gemeente Sluis in westelijk Zeeuws-Vlaanderen aan de Belgische grens ligt dit perceel van ca. 1390 m² met twee te renoveren schuren.

Mude, zoals Sint Anna ter Muiden aanvankelijk heette, kreeg stadsrechten in 1242. In de Middeleeuwen was het een belangrijke handelsstad en een voorhaven van Brugge. In 1880 werd de gemeente "Sint Anna Ter Muiden" opgeheven en bij de gemeente Sluis gevoegd.
In 1967 is het stadje in zijn geheel tot beschermd stadsgezicht uitgeroepen en is het een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Belangrijke monumenten zijn het 18e-eeuwse stadhuis, de Hervormde kerk (1653) aan de voet van de zware toren uit de 14de eeuw en het marktplein met een pomp in Lodewijk XVI-stijl.

Op dit perceel van ca. 1390 m² staan er twee schuren met een grondoppervlakte van ca. 180 m². Mits vergunning en met behoud van het beschermd stadgezicht bestaat hier de mogelijkheid om de bestaande bebouwing naar woning om te zetten.

Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen na afspraak.

Contacteer KnoQue over dit pand

Ontdek alle andere panden

Naar overzicht