Verkocht onder voorbehoudTe renoveren hoeve

In het landelijke buitengebied van Knokke-Heist aan de Greveningedijk, één van de idyllische dijkjes tussen Nederland en België, ligt deze te renoveren hoeve met paardenstallen en weides op een terrein van ca. 27.000 m², midden in de natuur. De Greveningedijk is idyllisch gelegen en kent een rijke geschiedenis , ze bestaat al sinds ca. 1170 en kruist de Cantelmolinie. In 1604 werd het Fort Sint-Donaas aangelegd om de scheepvaart van Sluis naar Brugge te kunnen beheersen. In 1622 werd Fort...


Bijkomende informatie over het pand

In het landelijke buitengebied van Knokke-Heist aan de Greveningedijk, één van de idyllische dijkjes tussen Nederland en België, ligt deze te renoveren hoeve met paardenstallen en weides op een terrein van ca. 27.000 m², midden in de natuur.

De Greveningedijk is idyllisch gelegen en kent een rijke geschiedenis , ze bestaat al sinds ca. 1170 en kruist de Cantelmolinie.
In 1604 werd het Fort Sint-Donaas aangelegd om de scheepvaart van Sluis naar Brugge te kunnen beheersen. In 1622 werd Fort Isabella gebouwd en men verbond beide forten in 1632 door een verdedigingslinie. Deze Linie van Fontaine bestond uit een wal met een gracht, die voorzien was van zeven redans en enkele redoutes. In 1640 werd de linie hersteld en verzwaard door Don Andreas de Cantelmo. Ze werd nu de Linie van Cantelmo genoemd.
Tegenwoordig grenst dit aan het natuurgebied de Sint-Donaaspolder en het terrein is in beheer van Natuurpunt.

Voor dit renovatieproject zijn er plannen opgemaakt waarbij u wonen en werken kunt combineren!
De plannen tonen u een totaal gerenoveerde hoeve met een gevelbreedte van 29 meter met deels rieten dakbedekking en deels dakpannenbedekking en ingericht met 5 slaapkamers en 5 badkamers.
Men betreedt de hoeve via de eerste inkom van waaruit u via de glazen dubbele deur de lichtrijke woonruimte met open keuken bereikt. De achtergevel is voorzien van grote raampartijen die u veel licht en mooi zicht op het erf en het natuurschoon bieden. Een tweede inkom geeft toegang naar een aparte leefruimte en een ruime slaapkamer met aangrenzende badkamer.
Dit biedt u de mogelijkheid om levensloopbestendig te wonen of dit te zien als co-housing of kangaroewoning.
Op de verdiepingsvloer, toegankelijk via de twee traphallen, zijn er in totaal vier slaapkamers met elk een aangrenzende bad/ of douchekamer voorzien. Wederom veel lichtinval door de aanwezigheid van diverse dakkapellen.
In de kelder is er een wasplaats voorzien en de techniekruimte.

Een eerste bijgebouw van ca. 112 m² is ingedeeld als dubbele garage en bergruimte.
Een tweede bijgebouw kan worden herbestemd als kantoorruimte van ca. 100 m².

Wij laten u graag de plannen inzien bij ons op kantoor na telefonische afspraak

Ontdek alle andere panden

Naar overzicht