Te koopGroots wonen aan de dijk

Vraagprijs € 310.000 - K.K.4504 AA Nieuwvliet

De naam Sinte Pier wordt op de gevel van deze charmante dijkwoning gedragen. Aan de sint bavodijk is dit heerlijke plekje verstopt op maar liefst 775 m² eigen grond. Dit is het ideale plekje om uw rust te vinden na een lange werkdag op een mooie zomeravond. Heeft u altijd al een tweede woning gewenst om in de zomer naar te kunnen ontsnappen, dan is dit de plek voor u! Sinte Pier is in de 16e eeuw ontstaan en is tegenwoordig beter bekend als Nieuwvliet. Het gezellige dorpje heeft een...

Neem een kijkje in dit prachtige pand


Bijkomende informatie over het pand

De naam Sinte Pier wordt op de gevel van deze charmante dijkwoning gedragen. Aan de sint bavodijk is dit heerlijke plekje verstopt op maar liefst 775 m² eigen grond. Dit is het ideale plekje om uw rust te vinden na een lange werkdag op een mooie zomeravond. Heeft u altijd al een tweede woning gewenst om in de zomer naar te kunnen ontsnappen, dan is dit de plek voor u!

Sinte Pier is in de 16e eeuw ontstaan en is tegenwoordig beter bekend als Nieuwvliet. Het gezellige dorpje heeft een bakkertje om op zondagochtend een mooi ontbijt klaar te kunnen maken. Tevens is de speelboerderij ‘Pierewiet’ op loopafstand gelegen, een echte aanrader voor de kinderen! Restaurant ‘de vijf weeghen’ is eveneens een leuke plek voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders om heerlijk culinair te genieten. Het strand is ongeveer 2,5 km fietsen met diverse strandpaviljoens zoals de Strandganger en de Boekanier. Bent u in voor een mooie wandeling, bezoek dan zeker ‘de Verdronken Zwarte Polder’. Een natuurgebied van 55 hectare groot, bestaande uit slikken, schorren en duinen. Vrijwel alle in Nederland voorkomende zoutplanten groeien hier en voor veel vogels is het een belangrijk rust- en foerageergebied. Genoeg te doen dus om heerlijk te ontspannen!

De karakteristieke woning kenmerkt zich door details uit het verleden, van de originele brievenbus aan de toegangspoort met smeedijzeren versiering tot de sierlijke schoorsteenkappen waaronder de rook vandaan komt van de brandende open haard op een koude winterdag. De gestucte zijgevels geven de woning een frisse uitstraling, terwijl de originele voorgevel met boograam het begrip dijkhuisje definieert.

Indeling
U kunt de woning betreden via de eerste deur die toegang biedt tot de woonkeuken. Hier heeft u alle ruimte voor een grote eettafel voor zeker 6 personen. De keuken heeft de nodige voorzieningen, zoals een wasbak, oven, koelkast, 4-pits gastoestel en afzuigkap. Door de ruimte die u in deze keuken heeft, kunt u middels een vernieuwing bijvoorbeeld gerust een kookeiland realiseren. Middels een afstapje betreedt u de gezellige woonkamer. Bedenkt u zich eens dat u hier op kerstavond na het diner met uw familie naast de brandende open haard heerlijk kunt natafelen. De houten kozijnen met dubbel glas zullen in deze ruimte alle warmte binnen houden. Links naast de trap betreedt u een halletje, welke tevens van buiten af betreden kan worden. Hier heeft u de ruimte voor bijvoorbeeld een wasmachine. Aansluitend op deze ruimte vind u de eerste slaapkamer terug. Terug in de woonkamer kunt u rechts onder de trap de badkamer betreden met toilet, douche en wastafel. De trap op geeft u toegang tot de ruime master bedroom onder het schuine dak met dakkapel. De eerste verdieping heeft nog twee ruimtes naast deze slaapkamer welke in de hal en in de keuken te betreden zijn middels een vlizotrap. Boven de hal wordt de ruimte gebruikt als berging en boven de keuken wordt de derde slaapruimte betreden middels deze vlizotrap. Om deze ruimte tot de woonoppervlakte te rekenen en daadwerkelijk als slaapkamer te mogen gebruiken dient er een vaste trap naartoe geplaatst te worden. Een andere mogelijkheid is om een doorgang te realiseren in de master bedroom. Kortom, voldoende mogelijkheden om meer ruimte te realiseren!

De grote tuin van 775 m² is rondom de woning gelegen met de grootste delen tuin op zowel het oosten als het westen. Hierdoor zult u de hele dag door van de zon kunnen genieten. Aan de woning is een bergruime gebonden om uw tuingereedschap in op te bergen.

Bijzonderheden
- Een unieke dijkwoning met karakter op een groot perceel van 775 m².
- De ramen in de woonkamer zijn van dubbel glas, de rest van enkel glas.
- Een keuken met leuke mogelijkheden.
- Twee slaapkamers, waarbij een derde slaapkamer gerealiseerd kan worden.
- Verwarming middels HR CV-ketel uit 2007 en/of de open haard.

Bent u al lange tijd op zoek naar een charmant dijkhuisje, dan biedt deze woning de uitkomst. Neem contact op met ons kantoor om verliefd te worden op deze woning tijdens een bezichtiging.

Documenten als download beschikbaar

Contacteer KnoQue over dit pand

Laat je verrassen en bekijk dit pand virtueel

Ontdek alle andere panden

Naar overzicht