Te koopUniek eigendom

4525 LN Retranchement

Uniek eigendom gelegen op slechts enkele minuten van Knokke en de zee, middenin de natuur in een oase van rust aan de rand van Retranchement op 5 Ha: karaktervolle en uiterst fijn ingerichte hoeve, opgenomen als cultuurhistorisch waardevolle boerderij. Het geheel bestaat uit de woning met verschillende bijgebouwen en een tweede woning waaraan diverse functies gekoppeld kunnen worden: woning, b&b, schuur, plaats voor oldtimers met kamers onder het dak, paardenstalling, evenementen, enz.....


Bijkomende informatie over het pand

Uniek eigendom gelegen op slechts enkele minuten van Knokke en de zee, middenin de natuur in een oase van rust aan de rand van Retranchement op 5 Ha: karaktervolle en uiterst fijn ingerichte hoeve, opgenomen als cultuurhistorisch waardevolle boerderij.

Het geheel bestaat uit de woning met verschillende bijgebouwen en een tweede woning waaraan diverse functies gekoppeld kunnen worden: woning, b&b, schuur, plaats voor oldtimers met kamers onder het dak, paardenstalling, evenementen, enz..

Het hoofdgebouw, de oude melkveeboerderij onder rieten dak, wordt gekenmerkt door een specifiek eigen country-lodge stijl met de ruime woonkamer als centrale as onder het zeventiende-eeuwse houten gebinte tot in de nok , een tv-hoek met open haard, een bar en een open eetkamer tevens met open haard. Dit alles met ruim uitzicht op de zonovergoten tuin.

De eikenhouten keuken in annexe is voorzien van een groot authentiek Lacanche- fornuis op gas. Een bijkeuken achteraan doet dienst als technische ruimte voor de aanwezige vloerverwarming op gas.

In deze hoofdwoning bevindt zich een eerste slaapkamer onder het gebinte met dressing, toilet en privatieve badkamer met bad en inloopdouche.
Via een glazen sas bereikt men het oostelijk bijgebouw. Inkomhal, vestiaire en toilet leiden naar een bureau met open haard op het gelijkvloers en een heel mooie karaktervolle tweede slaapkamer, die fungeert als masterbedroom met zit- en tv-hoek met open haard, dressing en in de oude voute een ruime badkamer met inloopdouche en dubbele lavabo. Een leuk gewelfde wijnkelder onder deze voute. Dit gedeelte van de woning geeft uit op de kruidentuin en op de antieke serre.

Derde slaapkamer op de verdieping met zicht op het landschap met bureau, ruime dressing, badkamer met bad en inloopdouche, lavabo. Wc in de nachthal. Vierde slaapkamer met douchekamer en lavabo en een toegang tot mezzanine en berging in de zolder.
Bakstenen bijgebouw ten westen van de hoofdwoning biedt plaats voor 2 auto’s en bergingsruimte. Vijfde ruime slaapkamer onder de nok met douchekamer en toilet, aangesloten op een apart circuit.

‘Wagenhuis’ voor 3 auto’s of 2 auto’s en een zeer praktische werkruimte, met toilet en lavabo en trap naar ruim atelier over de volle verdieping, die uiteraard ook als kamer kan dienen. Parkeermogelijkheid voor vele auto’s in kasseistenen aangelegd.

Naast de hoofdwoning met bijgebouwen bevindt zich ook nog een tweede monumentale stenen schuur met apart huisnummer. Fundering, schouwen en kelder reeds voorzien. Deze constructie kan multifunctioneel ingevuld worden naar eigen voorkeur: b&b, extra slaapkamers op gelijkvloers en bovenverdieping, en volledige zolderverdieping ook benutbaar. Kan dienen als garage voor oldtimers op het gelijkvloers. Apart circuit reeds
volledig voorzien.
De volwassen tuin is volledig aangelegd, met een hoogstamboomgaard met oude zeeuwse rassen, vele ruim voorziene bloemenborders, een vijver en bijzondere vaste planten. Vele jaren lid van de open tuinen van de Nederlandse Tuinenstichting.

Het geheel is omringd door prachtige dijken en verzichten, te midden van het typisch landelijk Zeeuws landschap in een oase van groen.
Bezoek van deze unieke parel warm aanbevolen voor wie de absolute rust wenst in een prachtig kader op slechts enkele minuten van Knokke.

Documenten als download beschikbaar

Contacteer KnoQue over dit pand

Ontdek alle andere panden

Naar overzicht